De totale leegte

Ik had het best wel mooi bedacht. Met een vooruitziende blik enzo. Iets waar ik me normaal zelden op kan betrappen. Maar nu had ik hem. Die vooruitziende blik.
Ik wist het: vanaf volgende week wordt het hysterisch. Dan ga ik spelen. En zuipen. En spelen. En zuipen. Ik eet en slaap te weinig. Ik praat en drink te veel. Hoort er allemaal bij, maar zwaar is het wel.

Dus daar ging ik me nu eens fysiek en mentaal lekker op voorbereiden. Dit weekend zou ik het heel rustig aan doen. Geen afspraken, geen kroeg, geen feestjes, helemaal niets. De totale leegte. Zen. Rust. Tevredenheid.
Ik keek er echt enorm naar uit.

Dus daar zit ik dan vanavond.
Hèhè.
Lekker hoor.
Zo’n zaterdag zonder verplichtingen.
F. heeft een avondje met vrienden. Ik zwaai hem vrolijk uit
Nee, ik vermaak me wel. Ik ga eindelijk verder in ‘Tirza’ want dat komt maar niet uit. Fijn rood wijntje ingeschonken. Muziekje erbij.
Och och wat een rust.

Heel mooi, maar ik heb een probleem.
Ik heb geen zin in rust.
Dat boek is leuk hoor, goed geschreven ook, maar ik kan maar niet onthouden wat ik zojuist gelezen heb.
Ik doe de tv aan en kijk lamlendig naar ‘So you wanna be a popstar’. Het is de finale, maar spannend vind ik het niet. Twee identieke meisjes, wat maakt het dan uit wie er wint, bedenk ik mopperend.
En waarom presenteren Nance en Gerard J. die toestand eigenlijk niet op schaatsen? Sterker nog: waarom laten ze die semi-sterretjes geen auditie doen op schaatsen terwijl ze intussen een koor vormen, Het Beste Idee van Nederland declameren en tegelijkertijd met z’n honderden op een onbewoond eiland trachten te overleven? En dan noemen we het SoYouWanneBeAnIdolSterOpHetIJSMetEenBriljantIdeevooreenExpeditieRobinsonKorenslag.
Dat niemand dat eerder heeft bedacht zeg. Tsss.
En zo lig ik me op de bank nog veel meer af te vragen.
Waarom vrouwen met baby’s van de Bijenkorf-ballustrade springen terwijl het niet eens de Drie Dwaze Dagen zijn bijvoorbeeld.
En waarom ze bij de leader van Radio 1 steeds: ‘Radio 1. Het nieuws- en sportzender’ zeggen. Echt! Ze doen het! Let er maar op. HÉT nieuws- en sportzender!
Ik schenk nog een glas in en maal verder.
Waarom moet je snijbloemenvoeding altijd oplossen in een halve liter lauw water? Vanwaar die halve liter? Je giet er daarna toch minstens een liter bij om de vaas te vullen? Dan kun je toch net zo goed op zo’n zakkie zetten: flikker dit spul bij al het water waar je de bloemen in zet?
En Johan Vlemmix. Ik zeg allen maar: waarom? Jo-han Vlem-mix!?

En nu realiseer ik me dat ik op mijn o zo gewenste stille zaterdagavond aan de reden van het bestaan van Johan Vlemmix lig te denken. Daar is werkelijk niets rustgevends aan.
Ik ben vrij en mijn gedachten stuiteren van Gerard J. naar de Bijenkorf naar Radio 1 naar snijbloemen naar Johan Vlemmix. Dit wordt een lange nacht. En straks gaat de klok nog een uur achteruit ook.
Daar had ik mezelf van de week echt wel even voor mogen waarschuwen.
Met mijn vooruitziende blik.

admin, Zondag 28 Oktober 2007 at 01:26 am twee reacties
Zezunja, (URL) - 28-10-’07 06:05

Klok achteruit?
Kut, ja, het is zes uur in plaats van zeven uur. Wah!

zeus, - 28-10-’07 20:16

Maar gelukkig hoef JIJ geen honger te hebben!

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze buitengewoon lastige vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.