Mombasa-Diani Beach

Zo’n drie keer per dag zit ik rechtop in mijn strandbedje. Kut! Volgens mij moet ik dringend wat doen! Iemand mailen, of interessante telefoontjes plegen, een stukkie tikken, of verkopen, rekeningen maken, mijn gas en licht betalen. Iets!
Drie andere keren per dag schrik ik op tijdens een dagdroom of terwijl ik lig te lezen. Gaat daar mijn mobieltje niet?
Nee, die gaat dus niet. Want iedereen weet dat ik een kleine 6 weken in Afrika zit. En dat ik dus niets moet. Iedereen weet het. Behalve ik. Ik heb de Amsterdamse haast nog niet achter me gelaten.
Na een paar dagen verplicht luieren besluiten F en ik dat we wat willen zien. We pakken een taxi naar een stad aan de kust waar we verwachten dat we toegang tot snel internet hebben (we moeten nog wat binnenlandse vluchten boeken) en waar we een beetje willen shoppen.
Volgens de mensen in ons Keniase hotel is het maximaal een half uurtje rijden.
Na anderhalf uur hobbelen zijn we er nog niet. Als we eindelijk aankomen blijkt de havenstad te bestaan uit dertig lemen hutten. Internet? Nooit van gehoord. En winkelen? Woehahaha.
Onder het mom van “We zijn er toch” besluiten we in te gaan op het aanbod van een locale gids die ons een naburig eilandje wil laten zien.
Zijn motorbootje wil amper starten maar uiteindelijk dobberen we erheen. En vervolgens vallen we van de ene verrassing in de andere. Het snorkelen is briljant, de mangroves prachtig, de verse krab die we als lunch krijgen supersappig.
Op de terugweg zet de kapitein plotseling zijn pruttelmotortje uit. “Let’s sail! We have no hurry. Hakuna matata!” roept hij. Ik kijk uit over het water terwijl we langzaam naar de kust drijven. In mijn oor hoor ik het Afrikaanse gezang van de bootjongens. Ik hoef even helemaal niets.


ps mede daarom(en vanwege internet dat vaak handmatig moet worden aangezwengeld) ietwat onregelmatige logjes. Maar ik probeer geregeld wat te posten...

admin, Dinsdag 18 Juli 2006 at 4:21 pm twaalf reacties
Inez, - 18-07-’06 17:59

Dat is het mooiste wat er is. Niets hoeven, van niemand. En alles mogen! Geniet met volle teugen! xx Inez

Karen, (URL) - 18-07-’06 21:15

Wow, you lucky bastard!

Linda, - 18-07-’06 21:29

Zes weken Afrika, wowie! Genieten, genieten, genieten!

miloe, - 18-07-’06 22:49

Wat klinkt dat fijn… Heel veel reisplezier, rust en romantiek!

Moniekie, (URL) - 19-07-’06 10:08

Hakuna Matata lekker verder!

Anne, - 19-07-’06 14:06

Heb je mooie vissen gezien… ja snorkelen is fantastisch om te doen en eiland hoppen geweldig. ;) :)

Marjolein, (URL) - 19-07-’06 14:26

Geweldig geniet er van!

Gerda, (E-mail ) - 19-07-’06 19:56

Jambo. Habari? Zelf net een week terug van die heerlijke plek op aarde, ben ik nu alweer jaloers op jullie. Geniet er met volle teugen van honymooners.

Analia, - 21-07-’06 14:56

Schitterend Afrika, het vergeten continent, en terecht

champagne, (URL) - 21-07-’06 22:46

Geniet ervan!

Anton, (E-mail ) - 22-07-’06 22:41

Heerlijk genieten en laat die rust op je neerdalen als een warme deken. Het is een verademing! Enjoy!

Eline, (URL) - 28-07-’06 19:10

Volgens mij heb je helemaal per ongeluk alsnog ontdekt waar het ware vakantiegevoel in zit. Good for you, girl! Heel veel plezier de komende tijd.

(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen, moet je deze buitengewoon lastige vraag beantwoorden.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.